Tehdasvierailulle osallistuivat Albana Mustafi (vas), Reijo Viitala, kansanedustaja Anna Kontula, kansanedustaja Markus Mustajärvi, Mauri Jaakkonen ja äärimmäisenä oikealla oleva kansaneduataja Suldaan Said Ahmed. Metsä Fibren puolesta kansanedustajille tehdashanketta esittelivät vasemmalta tehtaanjohtaja Tomi Seppä, keskellä työntekijöiden yhteyshenkilö Mika Vuoti ja oikealla projektin henkilöstöpäällikkö Miko Kemiläinen.

Valtiota toivotaan mukaan Kemin tehdasinvestointien rahoittamiseen merkittävällä osuudella

Kansanedustajat olivat kemiläisten tavattavissa myös toritapahtumassa. Tässä Kemin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Reijo Viitala keskustelee kansanedustaja Anna Kontulan kanssa.


Kansanedustajille luovutettiin asiaa koskeva kirjelmä Kemin vierailun yhteydessä

1.11.2021
Vasemmistoliiton kansanedustajat Markus Mustajärvi, Anna Kontula ja Suldaan Said Ahmed vierailivat viime lauantaina Kemissä. Kansanedustajat tutustuivat muun muassa Metsä Fibren rakenteilla olevaan, valtavat mittasuhteet omaavaan Kemin biotuotetehdashankkeeseen.

Vierailun yhteydessä kansanedustajille luovutettiin kirjelmä, joka koskee tehtaan edellyttämien investointien rahoitusta. Investoinneista ja infrarakentamisesta on kertymässä Kemin kaupungille jopa 60 miljoonaa euroa velkaa. Aiemmin, jo viime kesänä, vastaavan sisältöinen kirjelmä luovutettiin silloiselle opetusministeri Jussi Saramolle.

Kansanedustajille painotettiin, että tehdasinvestoinnilla on valtava merkitys myös valtion kassaan ja tämä seikka olisi hyvä tunnistaa. Valtion toivotaan osallistuvan Kemin investointien rahoittamiseen merkittävästi.

Kemiläiset muistuttivat että esimerkiksi Äänekoskella vastaavantyyppisen ison tehdasinvestoinnin osalta kaupungille jäi maksettavaksi "vain" noin seitsemän miljoonan euron kustannukset. Kemiläiset toivovat valtiolta tasapuolista kohtelua ja viestinsä ymmärtämistä myös Kemin hanketta koskien, vaikka tilanne ei ole ihan yksinkertainen.

Kirjelmän luovuttivat kansanedustajille Kemin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Reijo Viitala, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Albana Mustafi sekä tarkastuslautakunnan jäsen Mauri Jaakkonen. Metsä Fibren puolesta kansanedustajille tehdashanketta esittelivät tehtaanjohtaja Tomi Seppä, työntekijöiden yhteyshenkilö Mika Vuoti ja projektin henkilöstöpäällikkö Miko Kemiläinen.Uuden Metsä-Fibren tehdashankkeen havainnekuva, jonka myötä haluamme luoda uskoa upean kaupunkimme tulevaisuuteen.

Kemin Vasemmistoliitto esittää Reijo Viitalaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Kemin Vasemmistoliitto esittää Reijo Viitalaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

7.8.2021
Maanantaina 9. elokuuta kokoontuu Kemin kaupungin uusi valtuusto ja perinteisesti ensimmäisessä kokouksessa valtuusto valitsee luottamushenkilöt kaupunginhallitukseen, lautakuntiin sekä valtuuston puheenjohtajiston.

Hyvässä hengessä sujuneiden luottamuspaikkaneuvotteluiden jälkeen Kemin Vasemmistoliitto ja valtuustoryhmä haluaa kiittää kaikkia puolueita ja siirtää katseen luottavaisena tulevaisuuteen.

Tänään on toimitettu kaupunginkansliaan Kemin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan esitykset Kemin kaupungin luottamustehtäviin. Lopulliset päätökset tehdään maanantaina valtuuston kokouksessa.


Esitämme valtuuston puheenjohtajaksi Reijo Viitalaa sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi Albana Mustafia. Hallitusryhmän muiksi jäseniksi esitämme Päivi Koskelaa ja Aimo Tervahautaa.

Lisäksi esitämme tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi Sari Ekorrea, ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi Jouko Pasojaa sekä perusturvalautakunnan varapuheenjohtajaksi Kari Hanhisuantoa.

Kemin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Kari Hanhisuanto.

Tiedotamme lopullisista valinnoista ensi viikolla.

Haluamme kiittää kaikkia äänestäjiä, ehdokkaina olleita ja tukiryhmiä.

Oikeus hyvään elämään kuuluu kaikille!

#keminvasemmistoliitto #vasemmisto #cityofkemi #kemi #pientenpuolella

 

Pissinpeluuta ja muuta mukavaa elokuussa


22.7.2021
Kemin Vasemmistoliitto aloittaa syyskautensa varsin leppoissa merkeissä järjestämällä hyvinkin epäviralliset Pissinpeluun MM-kisat Sauvosaaren hiekkakentällä 14.8 2021 klo 12.00-16.00. Ilmoittautumisia otetaan vastaan klo 12 ja ensimmäiset kisat alkavat klo 12.30.

Kyseessä on koko perheen tapahtuma, jossa on pissinpeluun lisäksi mahdollisuus tutustua petankki-peliin - jossa järjestetään myös Päättäjät vs. Kemin Petankki ry haastekilpailu - sekä osallistua tikkakisoihin ja tietysti nauttia paikalla olevan VKV:n kanttiinin antimista. Myös lapsille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja. Lämpimästi tervetuloa koko perheen voimin.

Kemin Vasemmistoliitto on työllistänyt paikallisia yrittäjiä

8.6.2021
Kemin Vasemmistoliiton kuntavaalien vaalikampanja on edennyt suunnitelmien mukaan. Kaikki merkit viittaavat hyvään vaalimenestykseen sunnuntaina pidettävissä vaaleissa.

Vaalikampanja on ollut kuntavaalien siirron vuoksi huomattavasti aiempia pidempi ja työläämpi. Mukana vaalityössä on ollut myös ihan uusia elementtejä, kuten Kemin Vasemmistoliiton historian ensimmäinen kuntavaalien tv-mainos, jota on esitetty MTV-3 -kanavalla 19. toukokuuta alkaen. Mainos pyörii ”Maikkarilla” lauantaihin eli 12.6. saakka Meri-Lapin alueen suosituimpien ohjelmien yhteydessä. Esityskertoja kertyy kaikkiaan 57. Kemin Vasemmistoliitto on saanut mainoksesta paljon myönteistä palautetta.

Kemin Vasemmistoliitto on käyttänyt vaalimateriaalien teossa vankkoja ammattilaisia ja työllistänyt samalla paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä. Tv-mainoksen kuvaamisesta ja editoinnista vastasi kemiläinen Juho Tuovila. Mainos oli varsin vaativa tehdä, sillä siihen kuvattiin liikkuvaa kuvaa jokaisesta ehdokkaasta, joka suinkin pääsi mukaan kahden päivän aikana toteutettuihin kuvauksiin.
– Paikallisten yritysten ja ammattilaisten käyttäminen oli tietoinen päätös, kuten sekin, että vaalimateriaalin teko hajautettiin useille yrityksille. Toki taustalla oli sekin, että materiaalia tehtiin varsin paljon. Esimerkiksi postilaatikoihin jaettuja ehdokaskortteja tehtiin lähes 40 000 kappaletta, keskimäärin lähes tuhat ehdokasta kohti, kertoo Kemin Vasemmistoliton vaalityöntekijä Juhani Hiltunen.

Kemin Vasemmistoliiton ehdokasjulisteet, -esitteet, ja lehtimainokset on tehnyt entinen kemiläinen, Oulussa asuva ja freelancerina työskentelevä graafinen suunnittelija Mari Miikkulainen. Mari vastasi myös vaalilehden ulkoasusta ja taitosta. Vaalilehteä painettiin yli 22 000 kappaletta.

Ehdokaskortit ja -videot, valotaulu- ja tapahtumamainokset on puolestaan tehnyt Rovaniemellä nykyään asuva graafinen suunnittelija Kaisamaria Kari, joka oli Kemin Vasemmistoliiton ehdokkaana vuoden 2017 kuntavaaleissa yltäen 74 äänellä ensimmäiseksi varavaltuutetuksi.

Vaalimateriaalien valmistamisessa Kemin Vasemmistoliitto on käyttänyt neljää kemiläistä painotaloa, Painatus Äxä, Länsi-Pohjan Kirjapainoa, Mainostalo Teipparia ja Mainostalo Tarrakoplaa, joita kaikkia voi suositella. Tuotteiden laatu on ollut erinomainen.

Osa vaalimateriaaleista on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Vasemmistoliiton Keminmaan kunnallisjärjestön kanssa.

 

Vasemmistoliitto Kemin selvä ykköspuolue myös Facebookissa

1.6.2021
Sen lisäksi, että on kaupungin suurin ja merkittävin poliittinen ryhmä niin valtuutettujen määrällä kuin ääniosuuksillakin mitattuna, Kemin Vasemmistoliitto on selkeä ykkönen myös Facebook -tykkääjien määrässä.

Kemin Vasemmistoliitolla on nyt 1006 Facebook -tykkääjää ja 1073 seuraaja. Määrä on noussut nopeasti, sillä vielä pari viikkoa sitten tykkääjiä oli ”vain” 811. Kemin Vasemmistoliiton päivitykset tavoittivat toukokuussa kaikkiaan 18 677 henkilöä ja julkaisuihin sitouduttiin 7 594 kertaa.

Useimmat muutkin kaupungin poliittiset puolueet ovat saaneet lisää tykkääjiä, mutta määrät ovat kovin vaatimattomia Vasemmistoliiton lukuihin verrattuna. Facebook-tykkääjien määrällä mitattuna Kemin toiseksi suurin puolue on yllättäen Keskusta, jolla on 502 tykkääjää. Määrä on pysynyt muuttumattomana viimeiset pari viikkoa.

Kemin kolmanneksi suosituin puolue tykkääjien määrällä mitattuna on Vihreät, jolla on 375 tykkääjää (+1). Nelospaikalla on Kemin Demarit 352 tykkääjällä (+31). Viidentenä on Kokoomus 325 tykkääjällä (+ 18). Kuudentena peränpitäjän paikalla on Perussuomalaiset, jotka tosin ovat parissa viikossa melkein tuplanneet tykkääjien määrän, joka on nyt 45 (+21).

Kemin Vasemmistoliiton Facebook-sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/keminvasemmistoliitto Käy Sinäkin tykkäämässä, niin pysyt ajan tasalla Kemin Vasemmistoliiton toiminnan suhteen.

 

Opetusministeri Jussi Saramo vierailulle Kemiin

Opetusministeri Jussi Saramo (vas) vierailee Kemissä keskiviikkona 2. kesäkuuta iltapäivällä. Saramo tapaa vierailullaan Kemin kaupungin ja Kemin Vasemmistoliiton edustajia.

Vierailuun liittyvä yleisötilaisuus järjestetetään koronaturvallisuus huomioiden Satamakaffila Nuotassa Kemin sisäsatamassa klo 17-18. Opetusministeri Jussi Saramo on paikalla. Kemin Vasemmistoliitto tarjoaa yleisölle pannarikahvit. Paikalla on myös Kemin Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaita.

Kemin Vasemmistoliitto vaaleihin uudistuneella ehdokaslistalla

Kemin Vasemmistoliiton täydennetyn ehdokaslistan luovuttivat keskusvaalilautakunnalle tiistaina 4.5. vaaliasiamiehet Mikko Koivulehto ja Albana Mustafi, vastaanottajana oli Tiina Laukkanen.

 

* Kuusi puolueen valtuutettua luopuu vapaaehtoisesti paikastaan ja tekee tilaa uusille tekijöille.

* Vasemmistoliiton tavoitteena on säilyttää suurimman puolueen asema myös tulevassa valtuustossa.


5.5.2021
Kemin Vasemmistoliitto lähtee kesäkuun kuntavaaleihin tasapainoisella 46 ehdokkaan listalla. Ehdokkaista uusia, jotka eivät olleet ehdolla vuonna 2017, on 19. Lista on myös hyvin tasa-arvoinen, naisia on 22 ja miehiä 24. Puolueen tavoitteena on säilyttää suurimman puolueen asema myös tulevassa valtuustossa. Tällä hetkellä Kemin Vasemmistoliitolla on 15 valtuustopaikkaa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä tulee uusiutumaan vaalien myötä. Kuusi kokenutta valtuutettua jättää vapaaehtoisesti paikkansa ja jatkopestiä syyskuussa alkavalle nelivuotiskaudelle hakee yhdeksän nykyistä valtuutettua ja antavat samalla tilaa uusille tekijöille.

Valtuustopaikasta luopuvat vaalikauden kaupunginhallituksen puheenjohtajana aloittanut Sari Moisanen, valtuuston 1. varapuheenjohtaja Sisko Korrensalo, valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Henttinen, sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana kaksi vaalikautta toiminut Aaro Tiilikainen,konkarivaltuutettu Aili Virtala, joka toiminutvarapuheenjohtajana teknisessä lautakunnassa ja tarkastuslautakunnassa sekä kolme kautta valtuustossa istunut Pasi Määttä. Lisäksi kuntapolitiikan jättää kaupunginhallituksen jäsen, varavaltuutettu Sirpa Niskala.

Kemin Vasemmistoliiton ehdokaskaarti uudistui melkoisesti, sillä ehdolla on enää 26/55 edellisissä vaaleissa ehdokkaana ollutta. Nuorin ehdokas on 18-vuotias ja vanhin 74-vuotias. Ehdokkaiden keski-ikä on 51,3 vuotta.


Ehdokashankinta oli tällä kertaa poikkeuksellisen vaikeaa monen tekijän vaikutuksesta. Usean potentiaalisen ja ehdokkuudesta sinänsä kiinnostuneen kohdalla erilaiset elämäntilanteet eivät sallineet tällä kertaa ehdolle ryhtymistä. Lisäksi neljä vuotta sitten uusina ehdokkaina kaikki mukana olleet nuoret ovat vaihtaneet paikkakuntaa opiskelun, työn tai rakkauden perässä. Valtuustopaikasta luopujien lisäksi edelliskerran ehdokkaista moni jäi pois eri syistä. Myös politiikassa koventunut kielenkäyttö ja oman vapaa-ajan arvostaminen vaikuttivat ehdokasmäärään.
- Tilanne oli sikäli mielenkiintoinen, että jos luopujia, paikkakunnalta poismuuttoja ei olisi ollut ihan näin paljon ja edellisvaalien ehdokkaista hiukan enemmän olisi nytkin asettunut ehdolle, olisi jäsenäänestyksen järjestäminenkin ehdokaslistalle pääsystä ollut täysin mahdollinen, arvioi vaalityöntekijä Juhani Hiltunen.


Kemin Vasemmistoliiton ehdokaslista on silti varsin monipuolinen, aivan kuten Kemin uuden valtuustonkin tulee olla. On eri ikäisiä, nuoria, keski-ikäisiä ja varttuneempia ehdokkaita, joilla on runsaasti kokemusta vaativistakin tehtävistä. On eri ammateissa toimivia, tehdas- ja kaivostyöläisiä, opiskelijoita, eri alojen yrittäjiä, opettajia, sairaanhoitajia, työttömiä, eläkeläisiä, johtotehtävissä työskenteleviä, muusikkoja, asentajia, koulunkäynninohjaajia ja niin edelleen.
- Luotamme siihen, että ehdokaslistamme on niin vahva, että jokainen Vasemmistoliittoa aiemmin äänestänyt löytää listaltamme ehdokkaan, jolle äänensä antaa. Uskomme vankasti myös siihen, että saamme runsaasti uusia äänestäjiä. Jos haluaa turvata sen, että jokaiselle kemiläiselle kuuluu oikeus hyvään elämään, eikä vain harvoille, Vasemmistoliitto on selkeästi paras vaihtoehto, Hiltunen painottaa.

Miia Alasaarela äänivyöryllä uudelleen Tehyn valtuustoon


27.4.2021
Kemin Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaisiin lukeutuva Miia Alasaarela sai selkeän jatkopaikan ammattiliitto Tehyn valtuustossa.  Alasaarela sai komeat 161 ääntä, jolla heltisi sijaluku 42 vaaleissa, joissa valittiin 83 valtuutettua. Uusia valtuutettuja heistä on 34. Ehdokkaita oli kaikkiaan 493.
– Kiitos ihan älyttömästi jatkopaikasta Tehyn valtuustossa. Äänimäärä edellisiin vaaleihin tuplaantui. Olen häkeltynyt, Alasaarela kommentoi.

Alasaarela, 44, työskentelee sairaanhoitajana Mehiläinen Länsi-Pohjan palveluksessa. Hänen äänimääränsä oli Lapin alueen ehdokkaista toiseksi suurin. Alasaarela oli Tehyn Vasemmiston ja sitoutumattomien listalla, joka sai seitsemän 7 valtuustopaikkaa eli saman verran kuin vuoden 2017 vaaleissa. Tuolloin Alasaarela sai 79 ääntä.

Suurimman paikkamäärän, 41, rohmusi Yhdessä eteenpäin -vaaliliitto. Tehyn sitoutumattomat ja keskiryhmät sai 15, Arvo Ammattitaidolle 10, Tehyn vapaan vaikuttajat 5, Tehyläiset vihreät 3 ja perussuomalaiset tehyläiset 2 paikkaa.

Äänestysprosentti nousi myös selvästi edellisvaaleista, jolloin vain 25,5 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Nyt äänestysprosentti oli 33,21. Vaalipiirinä oli koko maa. Valtuustovaalit ovat suorat ja suhteelliset, valtakunnallisten vaalien tapaan. Vaalit käytiin ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisesti, äänestämään pääsi Tehyn verkkosivujen tai mobiilisovelluksen kautta. 

Tehyn Mehiläinen Länsi-Pohjan ammattiosaston äänestysprosentti oli lähes tuplasti valtakunnallista parempi, 62,72.

Uusi valtuusto valitsee järjestäytymiskokouksessaan 8.-9.6. kesäkuuta Tehylle uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajat, hallituksen sekä valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

 

 

Kemin Vasemmistoliiton some-päivitykset kiinnostavat


13.4.2021
Kemin Vasemmistoliiton Facebook -päivitykset ovat tavoittaneet 6 929 henkilöä ajalla 16.3. – 12.4. Samalla ajalla julkaisuihin on sitouduttu 3 949 kertaa ja sivutykkäyksiä on tullut 31 lisää. Kaikkiaan tykkäyksiä on nyt 782.

Suosituimpia postauksia ovat olleet Mikko Koivulehdon ehdokasesittely (joka on tavoittanut yli 2 600 silmäparia), Sari Ekorren ehdokasesittely (2 500), Jukka Herralan ja Johanna Nordblomin ehdokasesittelyt (1 700). Muista postauksista parhaiten luettu Jouko Pasojan Kemi nousuun yhteistyöllä -lehtileikettä (1000).

Tähänastisista ehdokasesittelyistä ylivoimaisesti eniten huomiota on kerännyt Reijo Viitala, jonka 4. maaliskuuta julkaistu esittely on tavoittanut hulppeat 5 700 silmäparia.

Kemin Vasemmistoliiton Facebook -sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/keminvasemmistoliitto

Vaikuttaa voi jo ehdokkaana – tai ilman ehdokkuuttakin

Mauri Jaakkonen.


Mauri Jaakkosen kuntalaisaloite kevyen liikenteen väylän jatkamisesta Ouluntielle välillä Ajomiehenkatu-Eteläntie sai Kemin kaupungilta myönteisen vastaanoton.

 

24.3.2021
Kemin Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaana oleva Mauri Jaakkosen kuntalaisaloite kevyen liikenteen väylän jatkamisesta Ouluntielle välillä Ajomiehenkatu – Eteläntie sai suopean vastaanoton kaupungin taholta.
Mauri perusteli esitystään sillä, että kevyen liikenteen väylän jatkaminen ja helpottaisi kulkemista etelän suuntaan Syväkankaalta, erityisesti liikuntaa harrastaville.
- Samalla väylä lisäisi Ouluntien eteläpään liikenneturvallisuutta, kun Ouluntie on Ajomiehenkadusta etelään erittäin mutkainen ja kapea, Mauri kirjoitti aloitteessaan.


Kemin tekninen toimiala totesi vastineessaan, että Ouluntie välillä Ajomiehenkatu-Pankonkatu on kaupungin omistama katu ja että valtio omistaa Ouluntien loppuosan aina Eteläntielle saakka ja tienpitoviranomaisena toimii Lapin Ely-keskus.
- Kaupunki on aikanaan tehnyt aloitteen Lapin Ely-keskukselle, että kevyen liikenteen väylä rakennettaisiin Ouluntielle välillä Ajomiehenkatu-Eteläntie, lausunnossa muistutettiin.

Teknisen toimialan mukaan lisäksi Ouluntien tasoristeys lähellä Eteläntietä on vaarallinen.
- Väylävirastolla on suunnitteluhanke käynnissä, jossa pohditaan tasoristeyksen korvaamista eritasoratkaisulla, joten tässä vaiheessa olisi perusteltua toteuttaa Ouluntien kevyen liikenteen väylä välille Ajomiehenkatu - Kittiläjärventie. Loppusosa tulisitoteuttaa yhtäaikaisesti eritasoristeyksen kanssa, lausunnossa todettiin.

Teknisen toimialan mukaan asia on nostettu esille Kemin liikenneturvallisuustyöryhmässä, jossa on edustettuna myös Lapin Ely-keskus.
- Lapin Ely-keskus pitää kevyen liikenteen väylähanketta perusteltuna ja sitä on pidetty liikenneturvallisuuden parantamiskohteiden hankelistalla mukana, lausunnossa todetaan.


Ely-keskuksen mukaan
hanke sijoittuu kiireellisyyslistalla noin sijalle 20
- Kevyen liikenteen väylän rakentamista Ouluntielle viedään päätettäväksi Lapin Ely-keskukselle. Jos hanke toteutuu, niin yhdyskuntatekniikka tulee esittämään kaupungin investointiohjelmaan kevyen liikenteen väylän rakentamista kaupungin omistamalle osuudelle, Kemin kaupunginhallituksen hyväksymässä lausunnossa edelleen mainitaan.

Maurin aloitteen käsittely eteni kaupungilla joutuisasti. Mauri jätti aloitteensa 19. helmikuuta ja vastaus siihen tuli vajaassa kuukaudessa, 15. maaliskuuta.

 

Pitääkö sote-palvelut yksityistää vai ei?

 

Puolen Suomen Vasemmiston podcastissa kemiläiset äänessä

Puolen Suomen Vasemmiston "Mereltä tuntureille" -podcastin kolmannessa jaksossa vierailevat kemiläiset Sari Ekorre ja Miia Alasaarela. Molemmat ovat Kemin Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaita. Ekorre on istuva toisen kauden valtuutettu ja Alasaarela uusi kaupunginvaltuustoon pyrkijä, jolla on kuitenkin kokemusta jo mm. kirkkovaltuustosta.

Runsaat 41 minuuttia kestävässä jaksossa isäntänä toimii Vasemmistoliiton Lapin piirin puheenjohtaja Henri Ramberg ja puheenaiheena aina ajankohtainen sote-palveluiden yksityistäminen.

Kuuntele podcast Suncloud –palvelussa täällä: https://soundcloud.com/mereltatuntureille/jakso-3?fbclid=IwAR0x8jf7syaHMDQG_3I2V7ESr6LlgbQ22RL50BeksEwhewZQ2eTKidzSJ_U

Kuva Albana Mustafi.

Ensimmäinen, 41 nimen ehdokaslista luovutettiin


Täydennysaikaa on 4. toukokuuta saakka, listalla on vielä hyvin tilaa.


9.3.2021
Kemin Vasemmistoliitto luovutti tiistaina 9.3. vaaliasiakirjat Kemin keskusvaalilautakunnalle. Luovuttajina olivat vaaliasiamies Mikko Koivulehto, varavaaliasiamies Albana Mustafi sekä vaalityöntekijä Juhani Hiltunen (kameran takana). Asiakirjat otti vastaan Tiina Laukkanen.

Listalla on 41 ehdokasta, mutta lista ei ole vielä täysi, joten tulevalle täydennyslistalle mahtuu vielä lisää ehdokkaita, joita on vielä tulossa. Täydennysaikaa on 4. toukokuuta saakka.

Ehdokaslistalla on 16 uutta ehdokasta, jotka eivät olleet ehdolla edellisissä kuntavaaleissa 2017. Osa heistä on tosin ollut aiemmin ehdokkaina ja heistä Reijo Viitala ja Päivi Koskela ovat olleet myös valtuustossa takavuosina.

Sitoutumattomia ehdokkaita on 15. Nuorin ehdokas on 18-vuotias ja vanhin 74-vuotias. Ehdokkaiden keski-ikä on 52 vuotta.

Nykyisistä Kemin Vasemmistoliiton valtuutetuista ehdokkaina eivät tällä kertaa (ainakaan vielä) ole Sari Moisanen, Pasi Määttä, Sisko Korrensalo, Aili Virtala, Aaro Tiilikainen, Pertti Henttinen ja Timo Marttala. Nykyisistä varavaltuutetuista listalta puuttuvat Sirpa Niskala, Marja-Leena Tervahauta ja Maisa Lahnajärvi.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Kemin Vasemmistoliitolla oli 55 ehdokasta. Sitä edellisissä, vuoden 2012 vaaleissa ehdokkaita oli 57 ja 63 ehdokasta vuonna 2008.

Kuntavaaliehdokkaat 2021 aakkosjärjestyksessä (tilanne 9.3.2021):

Adolfsen Matti (62), sitoutumaton
Opettaja, yrittäjä
Alasaarela Miia (44) (Uusi), sitoutumaton
Sairaanhoitaja
p. 040- 539 8120
Anttila Heidi (44)
Parturi-kampaajayrittäjä, lähihoitajaopiskelija
Bergvall Kim (39) (Uusi)
Koulunkäynninohjaaja
Ekorre Sari (53)
Hanketaloussihteeri, julkishallinnon tradenomi (AMK)
Hanhisuanto Kari (60)
Kirjailija
Herrala Jukka (48) (Uusi), sitoutumaton
Prosessityöntekijä
Jaakkonen Mauri (61) (Uusi)
Työtön postityöntekijä
Karhu Mira (46) (Uusi), sitoutumaton
Hanketyöntekijä
Karvonen Kari (67), (Uusi), sitoutumaton
Eläkeläinen
Kettunen Matti (71)
Pääluottamusmies, eläkeläinen
Koivulehto Mikko (42)
Ohjaaja
Koskela Päivi (60) (Uusi)
Yrittäjä, silpputyöläinen
Tytti Kumpulainen (42)
Sosionomi
Kumpumäki Helena (71) (uusi)
Työterveyshoitaja, eläkeläinen
Lahtela Jari (60)
Sairaanhoitaja, eläkeläinen
Luosujärvi Iina (32)
Äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori
Markkanen Petri (43), sitoutumaton
Prosessinhoitaja
Mikkanen Anneli (67)
Etuuskäsittelijä, eläkeläinen
Moilanen Laura (31)
Opiskelija, äiti
Moisanen Ensio (63), sitoutumaton
Tietoliikenneasentaja
Mustafi Albana (37)
Yrittäjä
Mäläskä Ari (56)
Pakkauslava-automaatinhoitaja, pääluottamusmies
Nordblom Johanna (41),  sitoutumaton
Lähihoitaja, koulunkäynnin ohjaaja
Nordlund Tanja (49) (Uusi) sitoutumaton
Laitoshuoltaja
Ojansivu Tapio (69) (Uusi), sitoutumaton
Taloustieteen maisteri, erikoispuuseppä
Orajärvi Seppo (67), sitoutumaton
Talousjohtaja, eläkeläinen
Pasoja Jouko (67)
Sorvari, eläkeläinen
Pehkonen Pirkko (60)
Toiminnanjohtaja
Pentti Kari (64) (Uusi), sitoutumaton
Muusikko, äänimies
Pihkapuro Jenna (31) (Uusi)
Fysioterapeutti
Pyykkö Kati (51), sitoutumaton
Koulukäynninohjaaja
Ruotsalainen Jukka (36), sitoutumaton
Kunnossapitoasentaja
Sauvolainen Tommi (51)
Pääluottamusmies
Tervahauta Aimo (67) (uusi)
Asianajaja, varatuomari
Vahtola Iida (18) (Uusi)
Opiskelija
Vahlroos Teemu (41)
Sähköpäivystäjä
Vedom Marja (74)
Eläkeläinen
Viitala Jaana (49) (Uusi), sitoutumaton
Perhehoitaja, opiskelija
Viitala Reijo (68) (Uusi)
Eläkeläinen, satamaneuvos
Ylinen Joonas (32)
Työnjohtaja

Vasemmistoliiton Kemin kunnallistoimikunta otti ilolla vastaan tehdaspäätöksen

Uuden biotuotetehtaan havainnekuva.


Uutinen 1,6 miljardin euron investoinnista kirvoitti samana iltana kokoontuneelta kokousväeltä spontaanit aplodit

12.2.2021
Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren tiistaina 11.2.2021 julkistama investointipäätös uuden biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin otettiin ilolla vastaan samana iltana pidetyssä Kemin Vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan kokouksessa. 1,6 miljardin investointipäätös kirvoitti kokousväeltä spontaanit ja railakkaat aplodit.

Vasemmistoliiton Kemin kunnallistoimikunnan mielestä tämä Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin kotimaan investointi antaa Kemille ja koko Lapille paljon mahdollisuuksia ja uusia tulevaisuudennäkymiä. Se tuo työtä ja toimeentuloa työväestölle, lisää urakoita aliurakoitsijoille ja vaikuttaa myönteisesti myös kaupungin talouteen monin tavoin. Parhaimmillaan se vilkastuttaa katukuvaa ja tuo kaupunkiin myös uusia asukkaita pysäyttäen pitkään jatkuneen muuttotappiokehityksen.

Uuden biotuotetehtaan rakennusvaihe kestää noin kaksi ja puoli vuotta, ja tehtaan on määrä valmistua vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. 

Metsä Fibren mukaan Kemin biotuotetehdas lisää Suomen vuotuista vientiä noin puolella miljardilla eurolla, ja vuotuinen positiivinen tulovaikutus Suomeen puuraaka-aineen arvon ja suomalaisen työn oston kautta on myös noin puoli miljardia euroa. Uusi biotuotetehdas turvaa Kemin nykyisen sellutehtaan 250 työpaikkaa tuleviksi vuosikymmeniksi. Kaikkiaan Metsä Groupin Kemin tehdasalueella työskentelee noin 500 henkilöä.  

Merkittävä osa biotuotetehtaan tuottamasta sellusta jalostetaan korkealaatuiseksi lainerikartongiksi tehdasalueella Metsä Boardin kartonkitehtaalla. Metsä Board on tässä yhteydessä päättänyt laineritehtaan kapasiteetin nostoinvestoinnista.  

- Kemin biotuotetehdas luo koko suoraan arvoketjuunsa Suomessa noin 1 500 uutta työpaikkaa, joista suurin osa sijoittuu puunhankintaan. Kaikkiaan Kemin biotuotetehtaan suorassa arvoketjussa Suomessa työskentelee noin 2 500 henkilöä, Metsä Fibre arvioi tiedotteessaan. 

Metsä Fibren mukaan suomalaiset toimijat ovat olleet kilpailukykyisiä, ja biotuotetehdasprojektin kotimaisuusasteen arvioidaan nousevan erittäin korkeaksi, noin 70 %:iin. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutukset ovat lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä. Rakennusvaiheen aikana eri työntekijöitä arvioidaan kaikkiaan olevan yhteensä noin 15 000.  

 

Kemin Vasemmistoliiton nettisivujen kova suosio jatkuu


Sivuilla on vierailtu jo yli 140 000 kertaa!

5.2.2021
Kemin Vasemmistoliiton nettisivut ovat saavuttaneet jälleen uuden rajapyykin. Sivuilla on nyt käyty jo yli 140 000 kertaa. Kemin Vasemmistoliiton nykyiset nettisivut ovat olleet toiminnassa vuoden 2016 lopulta lähtien, jolloin alkoi valmistautuminen vuoden 2017 kuntavaaleihin.

Kemin Vasemmistoliiton nettisivuilla julkaistaan toimintaan liittyviä uutisia, puheita ja valokuvia. Nyt huhtikuun kuntavaalien alla sivuilla painottuu luonnollisesti jälleen vaalityö ehdokasesittelyineen. Uusinta uutta sivuilla on Vasemmistoblogi, jossa Kemin Vasemmistoliiton aktiivit ottavat kantaa ajankohtaisiin asioihin

Sivuilta löytyvät luonnollisesti myös yhteystiedot, joiden kautta voi ilmoittautua esimerkiksi kuntavaaliehdokaaksi. Näppärimmin se käy ottamalla yhteyttä toimistolle, Nahkurinkatu 5, jossa päivystää järjestö/vaalityöntekijä Juhani Hiltunen, p. 040 – 5565 326.

Yksi suosituimmista sivuista on ollut toimintakalenteri, johon on listattu Kemin Vasemmistoliiton ja sen toimintaan liittyviä tapahtumia. Ylivoimaisesti suosituin on ollut vuoden 2017 kuntavaalien ehdokasesittely, jota on käyty katsomassa yli 60 000 kertaa.

Pienimmillään sivuilla on ollut viikkokävijöitä runsaat 400 ja parhaimmillaan reilut tuhat. Kemin Vasemmistoliitto kiittää kiinnostuksesta toimintaamme ja politiikkaamme kohtaan. Se antaa hyvän pohjan jatkaa työtä kaikkien kemiläisten parhaaksi. Sivut löytyvät helposti osoitteesta www.keminvasemmistoliitto.fi

Sivujen alareunasta löydät myös reaaliaikaisen laskurin, joka kertoo tarkan sivukäyntien määrän.

Myös Kemin Vasemmistoliiton Facebook-sivuja seuraamalla pysyy hyvin jyvällä sen suhteen mitä Kemin Vasemmistoliitossa tapahtuu. Sinne linkitetään jatkuvasti asioita Kemin Vasemmistoliittoon, Vasemmistoliiton Lapin piiriin ja koko puolueeseen liittyen. Parhaiten sivujen seuraaminen onnistuu, kun käy tykkäämässä sivuista osoitteessa https://www.facebook.com/keminvasemmistoliitto

Vasemmistoliiton kuntavaaliohjelma julki 2. helmikuuta

 

1.2.2021.
Vasemmistoliiton kuntavaaliohjelma julkaistaan tiistaina 2.2. Tervetuloa seuraamaan striimiä kello 15 ja kuulemaan, miten rakennamme parempaa arkea kaikille, koko Suomessa.

Tilaisuudessa puolueen varapuheenjohtaja ja opetusministeri Jussi Saramo esittelee kuntavaaliohjelman. Sen jälkeen kuullaan kommenttipuheenvuoro varapuheenjohtaja ja Tampereen pormestariehdokas Minna Minkkiseltä.

Seuraa striimiä osoitteessa: http://www.vasemmisto.fi/live

Vasemmistoliiton kuntavaalikampanjan vaalistartti järjestetään 17.2., siitä tiedotetaan pian erikseen.

Työntekijä vaihtui - vaalityö Juhani Hiltusen kokeneisiin käsiin

Kolmissa edellisissä vaaleissa Kemin Vasemmistoliiton työntekijänä toiminut Juhani Hiltunen on palannut jälleen tuttuihin tehtäviin. Hiltunen aloitti työt maanantaina.

 

18.1.2021
Kemin Vasemmistoliiton vaalityöntekijä on vaihtunut. Marraskuussa tehtävässä aloittanut Toni Mäkinen jäi vuodenvaihteessa henkilökohtaisten syiden vuoksi pois ja Juhani Hiltunen on ottanut tehtävän vastaan 18. tammikuuta alkaen.

61-vuotias Hiltunen on erittäin kokenut järjestöaktiivi. Hän hoiti samaa tehtävää Kemin Vasemmistoliitossa vuoden 2017 kunnallisvaaleissa, jolloin Kemin Vasemmistoliitto saavutti 33,7 prosenttiyksikön kannatuksen ja 1,4 prosenttiyksikön vaalivoiton. Lisäksi Hiltunen teki vastaavia töitä Kemin Vasemmistoliitolle myös vuoden 2019 eduskunta- ja EU-parlamenttivaaleissa. Lisäksi hän hoiti elokuussa 2019 Kemissä pidetyn ja erinomaisesti onnistuneen Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksen paikallisjärjestelyt.

Järjestöuransa Hiltunen aloitti jo vuonna 1974 Suomen Demokraattisessa Nuorisoliitossa (nyk. Vasemmistonuoret), jossa hän vaikutti luottamustehtävissä niin paikallis-, piiri- kuin valtakunnankin tasolla vuoteen 1991 saakka. Hän oli muun muassa järjestön keskushallituksessa yhdeksän vuotta ja vuosikausia myös SDNL:n vaikutusvaltaisen järjestöjaoston puheenjohtaja. SDNL:n Lapin piirin järjestösihteerinä Hiltunen työskenteli 1982-1984 ja SDNL:n Kuopion piirin piirisihteerinä 1984-1988. Lisäksi Hiltunen työskenteli vuonna 1989 Suomen Festivaaliyhdistyksen pääsihteerinä Helsingissä.

Hiltunen oli vuoden 1990 huhtikuussa perustamassa Vasemmistoliittoa, mutta jättäytyi kuukautta myöhemmin sivuun kaikesta poliittisesta järjestötoiminnasta saatuaan työpaikan Pohjolan Sanomista, jossa hän työskenteli toimittajana vuoteen 2015 saakka. Saman ajanjakson hän pidättäytyi poliittisesta toiminnasta. Tuona aikana Hiltunen toimi kuitenkin aktiivisesti muun muassa toimittajajärjestöissä sekä Pohjolan Sanomien henkilöstökerhon ja sulkapalloilun erikoisseura Poka-Sulan puheenjohtajana.

Paluun poliittiseen toimintaan Hiltunen teki vuoden 2017 kuntavaaleissa. Sen lisäksi, että hän työskenteli Kemin KSL ry:n ja Kemin Vasemmistoliiton järjestö- ja vaalityöntekijänä, hän oli Vasemmistoliiton ehdokkaana nykyisessä kotikunnassaan Keminmaassa. Tällä hetkellä Hiltunen on Keminmaan kunnanvaltuutettu ja kunnan sivistyslautakunnan puheenjohtaja. Lisäksi hän on mm. Lapin Liiton maakuntavaltuutettu. Hän on Vasemmistoliiton ehdokkaana myös tämän kevään kuntavaaleissa Keminmaassa.

Vuonna 1959 Kemissä syntynyt Hiltunen on asunut myös Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Espoossa sekä Keminmaassa. Kuntapolitiikan lisäksi Hiltusen harrastuksiin kuuluu Keminseudun kilpirauhaspotilaiden vertaistukiryhmän vetäminen sekä suositun Rokkineuvos-musiikkisivuston toimittaminen. Sivustolla on vierailtu tähän mennessä lähes 1,3 miljoonaa kertaa.

Hiltunen on naimissa Tuija Hiltusen (os. Matilainen) kanssa. Tuija Hiltunen on Elijärven kromimalmin löytäneen Martti Matilaisen tytär. Juhani Hiltunen on kirjoittanut Martti Matilaisen elämänkerran nimeltä Ensimmäinen kivi, jonka julkaisi Nordbooks vuonna 2016.

Juhani on tavattavissa Kemin Vasemmistoliiton toimistolla (Nahkurinkatu 5) arkisin pääsääntöisesti klo 9.00-16.00 välisenä aikana. Jos olet tulossa asioimaan toimistolle, käytäthän maskia. Juhanin tavoittaa puhelimitse numerosta 040- 5565 326 ja sähköpostilla osoitteista keminvasemmistoliitto@gmail.com tai juhanihiltunen2@gmail.com

Toimistolla voit tulla esimerkiksi täyttämään kuntavaalien ehdokaskaavakkeen ja/tai liittyä Vasemmistoliiton jäseneksi. Juhani palvelee luonnollisesti myös keminmaalaisia vaali- ja jäsenasioissa.