Ministeri Sarkkinen valoi uskoa kansalaisiin Kemin vappupuheessaan

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen puhui Kemin Vapussa.


2.5.2022
Ennenkin on eletty, ennenkin on selvitty, se ajatus antaa itselleni voimaa kriisien keskellä. Ihmiskunta ja suomalainen yhteiskunta on sitkeä, tästäkin selvitään. Kun tulevaisuus näyttää epävarmalta, tarvitaan entistä enemmän tulevaisuuden uskoa. Kun ajat ovat synkät, tarvitaan entistä enemmän työtä paremman huomisen puolesta. Työväenliike on osannut ennenkin kuvitella miltä parempi maailma voisi näyttää ja toimia määrätietoisesti sen puolesta, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen muistutti Kemissä pitämässään vappupuheessa.

Kriisit koettelevat eniten niitä, ketkä ovat valmiiksi heikoimmassa asemassa. Vaikka myrsky on kaikille sama, olemme eri veneissä ja toisten veneet ovat toisia paremmat. Tämä nähtiin jo koronan aikana, ja se nähdään nyt myös Ukrainan sodan aiheuttaman kriisin aikana, Sarkkinen totesi.

Lue ministeri Sarkkisen puhe kokonaan täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/433242928


Miia Alasaarelan mukaan matalapalkka-alojen palkkaohjelma on välttämätön, jotta palkkakuilu tasa-arvoistuu ja alalle saadaan nuoria työntekijöitä jatkamaan arvokasta työtä.

Alabana Mustafin mielestä maailmanrauhaa ja turvallisuutta voidaan edistää pohjautuen kansainvälisesti sovittuihin sääntöihin eikä voimapolitiikkaan. Albana haluaa nähdä jatkossakin Suomen rauhanrakentajana.

Hienot puheet lämmittivät Kemin vappua

JHL:n aluepäällikkö Sannamari Sala vetosi voimakkaasti Kemin kaupunginteatterin säilyttämisen puolesta.


2.5.2022
Kemin viileää vappua lämmittivät hienot vappupuheet ja lämminhenkinen vappujuhla Sauvotalon eli entisen työväentalon edustalla.

Lue Albana Mustafin, Miia Alasaarelan ja Sannamari Salan vappupuheet täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/433242928

Vappujuhla Kemissä kahden koronavuoden taon jälkeen

Hanna Sarkkinen on Kemin vapun pääpuhuja.


Juhlapuhujana sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen.

24.4.2022
Kemin Vasemmistoliitto järjestää kahden koronavuoden tauon jälkeen perinteisen vapputapahtuman. Tapahtuma alkaa klo 12.00 työväen vappukulkueen saapuessa tapahtumapaikalle. Tapahtumapaikkana toimii Kemin työväentalon eli nykyisen Sauvotalon viereinen puistoalue.

Tapahtuman pääpuhujana on sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen. Tilaisuudessa puheen pitävät myös Vasemmistoliiton aluevaltuutettu ja Tehyn valtuutettu Miia Alasaarela, JHL:n Lapin aluepäällikkö Sannamari Sala sekä Kemin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Albana Mustafi. Tilaisuuden juontaa Piiti Viitala. Musiikista vastaa Ajan Laulu.

Tilaisuudessa on myös kasvomaalausta, karkkia ja ilmapalloja lapsille. Tarjolla myös munkkeja, kahvia ja simaa. Vappumarssi tilaisuuteen lähtee Torikatu 2 edestä (kauppatori) klo 11.45.

Perinteiset työväenlaulut ovat ohjelmassa Oluthuone Kukossa klo 14.00 alkaen. Bändin muodostavat Olavi Suokas, Hannu Kakko ja Kauko Rantala ja esilaulajina Ajan Laulun laulajia.

Punaisen Itsenäisyyspäivän juhlassa esiintyi mm. Sudarushka -ryhmä. Kuva: Juhani Hiltunen.

Punaista itsenäisyyspäivää vietettiin Karihaaran Kansantalolla

Kukkalaitteen vakaumuksensa puolesta kaatuneiden hautamuistomerkille laski Kemin Vasemmistoliiton puolesta Mauri Jaakkonen.


6.12.2021
Kemin Vasemmistoliiton perinteistä Punaisen Itsenäisyyspävän juhlaa vietettiin pitkästä aikaa Pohjois-Kemissä, Karihaaran Kansantalolla, rakennuksessa, johon monella liittyy paljon muistoja. Edellisestä tilaisuudesta tämän talon seinien suojassa oli jo vierähtänyt aika tavalla aikaa.

Ohjelmallinen tilaisuus oli lämminhenkinen ja tulevaisuuteen katsova. Katso pieni kuvakooste tapahtumasta ja itsenäisyyspäivän kunniakäynnistä punaisten haudalla Peurasaaressa täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/451253719

Tehdasvierailulle osallistuivat Albana Mustafi (vas), Reijo Viitala, kansanedustaja Anna Kontula, kansanedustaja Markus Mustajärvi, Mauri Jaakkonen ja äärimmäisenä oikealla oleva kansaneduataja Suldaan Said Ahmed. Metsä Fibren puolesta kansanedustajille tehdashanketta esittelivät vasemmalta tehtaanjohtaja Tomi Seppä, keskellä työntekijöiden yhteyshenkilö Mika Vuoti ja oikealla projektin henkilöstöpäällikkö Miko Kemiläinen.

Valtion toivotaan tulevan mukaan Kemin infrainvestointien rahoittamiseen merkittävällä osuudella

1.11.2021
Vasemmistoliiton kansanedustajat Markus Mustajärvi, Anna Kontula ja Suldaan Said Ahmed vierailivat viime lauantaina Kemissä.

Kansanedustajat tutustuivat muun muassa Metsä Fibren rakenteilla olevaan, valtavat mittasuhteet omaavaan Kemin biotuotetehdashankkeeseen. Valtion toivotaan osallistuvan tehtaan edelyttämien infrainvestointien rahoittamiseen merkittävästi. Edustajille luovutettiin asiaa koskeva kirjelmä.

Kansanedustajat tapasivat lisäksi kemiläisiä Kemin Vasemmistoliiton järjestämässä toritapahtumassa ja vierailivat samana päivänä myös Torniossa.

Lue lisää täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/448186870

Kari Hanhisuanto Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtajaksi

Kari Hanhisuanto.

7.8.2021

Ensi viikon maanantaina 9.8.2021 kokoontuu Kemin kaupungin uusi valtuusto ja perinteisesti ensimmäisessä kokouksessa valtuusto valitsee luottamushenkilöt kaupunginhallitukseen, lautakuntiin sekä valtuuston puheenjohtajiston.

Hyvässä hengessä sujuneiden luottamuspaikkaneuvotteluiden jälkeen Kemin Vasemmistoliitto ja valtuustoryhmä haluaa kiittää kaikkia puolueita ja siirtää katseen luottavaisena tulevaisuuteen.

Kemin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin toisen kauden kaupunginvaltuutettu Kari Hanhisuanto.

Lue lisää valinnoista täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/448186870