Kemin Vasemmistoliiton nettisivuilla jo yli 60 000 vierailua

18.2.2019

Kemin Vasemmistoliiton nettisivuilla käy kuhina. Sivuilla on vierailtu jo yli 60 000 kertaa. Tämä kertoo kiinnostuksesta Kemin Vasemmistoliittoa ja sen eduskuntavaaliehdokaskolmikkoa kohtaan.

Sivuilta löytyy muun muassa uutisosio, ehdokasesittelyt, valokuvaakoosteita tapahtumista ja lähes päivittäin päivitettävä tapahtumakalenteri. Sivuilla on myös ehdokkaiden kannanottoja, kansanedustajaehdokas Kati Tervon blogi ja siellä kerrotaan muun muassa mistä on kyse kansanedustajaehdokas Albana Mustafin porraskampanjassa.

Nettisivut löytyvät osoitteesta www.keminvasemmistoliitto.fi

 

Sari Moisasen tukiryhmä aloitti työnsä


12.2.2019
Kansanedustajaehdokas Sari Moisasen (vas.) vaalityön tukiryhmä aloitti työskentelynsä maanantaina 11. helmikuuta. Kolmatta kertaa kansanedustajaehdokkaana olevan Moisasen tukiryhmää vetää Kemin kaupunginvaltuutettu ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Henttinen.

Sarin tukiryhmä on avoin kaikille, jotka haluavat olla mukana hänen kampanjassaan ja mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Perttiin (p. 040 - 7006052) tai sähköpostitse pertti.henttinen@gmail.com tai suoraan Sariin (p. 040- 8209584) tai sähköpostitse sari.moisanen@kemi.fi

Tukiryhmän ensimmäisessa kokoontumisessa käsiteltiin muun muassa kampanjan teemoja, budjettia, vaalimateriaaleja, vaalimainontaa somesta ja printtilehdistä televisiomainoksiin, tutkailtiin kampanjakalenteria ja monia muita käytännön asioita.

Seuraavan kerran Sari Moisasen tukiryhmä kokoontuu 14.3. klo 17 Kemin Vasemmistoliiton toimistolla.

Kemin Vasemmistoliiton ehdokkaat esillä Lapin Kansassa ja Lounais-Lapissa

Kemin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo. Kuva: Saara Karttunen.

6.2.2019
Kemin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo esiteltiin näyttävästi koko sivun jutussa Lounais-Lapin keskiviikkona 6.2.2019 ilmestyneessä numerossa.

Juttu on luettavissa myös Lapin Kansan kaupallisen yhteistyön nettisivuilta. Lapin Kansan jutun löydät täältä: https://www.lapinkansa.fi/kaupallinen-yhteistyo/kemin-vasemmistoliiton-ehdokkaat-esittelyssa-3410355/

Kati Tervon tukiryhmällä tekemisen meininki

 

Kemiläisehdokkaan esittelyvideon on nähnyt jo runsaat 5 000 silmäparia.

31.1.2019
Kansanedustajaehdokas Kati Tervon tukiryhmä päivitti keskiviikon kokouksessaan pikkuhiljaa täyttyvää vaalikalenteria. Tapahtumia tulee olemaan paljon ja lujille joutuvat niin ehdokas kuin tukijatkin. Kokoontumista leimasi silti rento meininki ja jatkuvat naurunpyrskähdykset.

Tulevien tapahtumien lisäksi palaverissa käytiin läpi ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä, joista päällimmäiseksi nousi huoli vanhustenhoivasta.

Tulevana viikonloppuna Kati Tervo tukijoineen suuntaa Tunturi-Lappiin maakuntakierrokselle. Perjantaina 1.2. Kati on tavattavissa Enontekiöllä Hotelli Jussan Tuvalla klo 10-12, K-Market Muoniontorilla Muoniossa klo 14-16 ja Pub 65:ssä Kolarissa klo 18-19.

Lauantaina 2. helmikuuta Kati jatkaa kierrostaan S-Market Pelloon klo 10-12 ja S-Market Ylitornioon klo 14-16. Suunnitteilla on kierroksia myös muualle Lappiin ja tietysti ehdokas tulee näkymään runsaasti myös kotitanhuvillaan Kemissä ja lähiympäristössä.

Kokoontumisessa ihasteltiin Katin jo valmiita vaalimateriaaleja postikorteista ja kirjanmerkeistä esitteisiin, mukeihin, kyniin, roll-upiin ja banderolliin. Ja lisää on luvassa myöhemmin, kunhan ehdokkaat saavat numerot 14. maaliskuuta.

Kati Tervon esittelyvideo on lähtenyt suorastaan lentoon sosiaalisessa mediassa. Pelkästään Facebookissa sen on nähnyt jo yli 5 000 silmäparia.

Katin ja muiden kemiläisehdokkaiden kulkua kohti eduskuntaa voi seurata Kemin Vasemmistoliiton tapahtumakalenterista, joka löytyy täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/433147144

Seuraavan kerran Kati Tervon tukiryhmä kokoontuu Kemin Vasemmistoliiton toimistolla (Nahkurinkatu 5) tiistaina 12. helmikuuta klo 18. Tervetuloa mukaan!

MTV3:n Petri Pitkänen valotti Albana Mustafin tukiryhmälle tv-mainostamiseen liittyviä asioita tiistaina.

Albana Mustafin vaalityö kelpo vauhdissa

Tiistain kokoontumisessa oli mukana peräti 16 vapaaehtoista vaalityöntekijää.

30.1.2019
Albanan Mustafin vaalityö on hyvässä vauhdissa. Kemiläisehdokkaan tukiryhmän tiistain kokoontumisessa oli paikalla peräti 16 henkilöä, vaikka työvuorojen ja muiden päällekkäisyyksien vuoksi kaikki eivät päässeet paikalle. Erittäin hyvähenkisessä palaverissa vaalikampanjaa vietiin aimo askeleen eteenpäin.

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa vaalimateriaaleja – joista valtaosa on jo tilattu, tulevia tilaisuuksia, mainos- ja talousasioita ja tietysti asiakysymyksiä. Tilaisuuksia lyötiin lukkoon aimo läjä, ja lisää on työn alla. Varmistuneet tilaisuudet ajankohtineen ja paikkoineen löytyvät kaikki täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/433147144

Albanan tukijat ovat aktiivisesti kampanjansa mukana – kuten pitääkin. Hänelle järjestetään muun muassa Sohvapäivä -nimisiä tapahtumia tukiryhmäläisten kotona. Tilaisuuksien isäntä ja emäntä päättävät illan teeman, josta Albana ja muut läsnäolijat keskustelevat. Tilaisuudet ovat luonnollisesti kaikille avoimia.

Albanaa pääsee jututtamaan myös Pizza-päivillä hänen sukulaistensa Pizzeria Captainissa Kemin Keskuspuistokadulla ainakin kolmena päivänä ennen vaaleja. Lisätietoja Pizzapäivien sisällöstä tulee tuonnempana.

Albanalle on tulossa myös yhteisiä tilaisuuksia kansanedustaja Markus Mustajärven ja tietysti muiden Vasemmistoliiton Lapin alueen kansanedustajaehdokkaiden kanssa ainakin Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Albanan vaalistartti tapahtuu perjantaina 8. helmikuuta Kemin kävelykadulla hänen liikkeensä edustalla klo 16-18 . Luonnollisesti Albana on mukana myös torstaina 14. helmikuuta Kemin Täiköntorilla pidettävässä Kemin Vasemmistoliiton vaali-avauksessa klo 16-18.

Albanan tukiryhmän seuraava kokoontumineen on keskiviikkona 13.2.  Kemin Vasemmistoliiton toimistolla, Nahkurinkatu 5, klo 18.-20. Kokous on avoin kaikille Albanan vaalityöhön osallistumisesta kiinnostuneille.

Vaalityöryhmät koolla tällä viikolla

Kemin Vasemmistoliiton ehdokaskolmikko Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo.

29.1.2019
Kemin Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaiden Albana Mustafin ja Kati Tervon vaalityön tukiryhmät kokoontuvat tällä viikolla. Albanan tukiryhmä on koolla tiistaina 29.1 klo 17 alkaen ja Katin tukiryhmä keskiviikkona 30.1. klo 18 alkaen.

Molemmat tukiryhmät ovat avoimia kaikille ehdokkaiden tukemisesta ja vaalityön tekemisistä kiinnostuneille. Molemmat kokoontumiset pidetään Kemin Vasemmistoliiton toimistolla osoitteessa Nahkurinkatu 5.

Kolmannen kemiläisehdokkaan Sari Moisasen tukiryhmän kokoaminen on vielä työn alla.

Kuva 18.8.1949 Lautiosaaressa tapahtuneesta työläisten ja poliisien yhteenotosta, joka on saanut nimekseen Kemin veritorstain. Palkkojen alennuksesta alkunsa saanut tapahtumaketju, johti yhteenottoon, jossa kuolivat Anni Kontiokangas ja Felix Pietilä.

Oikeus konepistoolin piipussa -musiikkinäytelmä Kemissä lauantaina

Näytelmä liittyy osin Kemin vuoden 1949 veritorstain tapahtumiin.


28.1.2019
Kemissä ja Torniossa esitetään helmikuun alussa musiikkinäytelmä Oikeus konepistoolin piipussa, joka kertoo rakkaudesta ja työväen lakkotaistelusta Kemissä vuonna 1949. Kemissä lauantaina 2.2 klo 18 Sauvosalissa nähdään esityksen kantaesitys.

Esityksen käsikirjoitus, ohjaus ja dramatisointi on Jussi Myllymäen käsialaa ja esityksestä vastaa jyväskyläläinen Ryhmä 49. Näytelmä perustuu Matti Rossin Puulinnun vuolija -runoteokseen ja Kemin veritorstain tapahtumiin elokuussa 1949. Esityksen kesto on noin 75 minuuttia.

Näyttelijät ovat Aapo Salonen, Esa Valkila ja Mette Seppälä ja soittajat ovat Essi Leppänen, Tiina-Kaisa Aro-Heinilä, Eero Virtanen ja Tuomas Parsio. Musiikista osan on säveltänyt 1970-luvulla Kemissä vaikuttanut ja sittemmin komean uran populaari- ja elokuvamusiikin parissa luonut Jari ”Yari” Knuutinen.

Liput maksavat 15 euroa, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 12 euroa. Liput teatteriesitykseen ennakkovarauksena osoitteesta oikeuskone@gmail.com, lunastus viimeistään kello 17.30 lipunmyynnistä. Muutoin liput ovelta normaalisti.

Näytelmän toinen esitys nähdään seuraavana päivänä klo 14 Tornion järjestötalolla.

 

Kati Tervo avasi vaalisivustonsa

Myös Katin esittelyvideo sai lentävän startin satojen katselukertojen myötä.

25.1.2019
Tänään vaalistarttinsa tekevä kansanedustajaehdokas Kati Tervo on avannut vaalisivustonsa, jolta löytyy Kati tarina lapsuudesta kansanedustajaehdokkaaksi, hänen vaaliteemansa, toimintakalenteri, tietoa miten voi osallistua Katin kampanjaan, blogi, mediatiedotteet, yhteystiedot, ansioluettelo, kuva- ja videogalleria sekä esittely myös englanniksi. Sivut löytyvät osoitteesta www.katitervo.fi


Tänään kampanjansa Kemin Prisman edustalla klo 15-18 avaava Kati Tervo julkisti samalla esittelyvideonsa, jota ensimmäisten tuntien aikana katsottiin pelkästään Facebookissa yli 700 kertaa. Katso video tämän jutun yläpuolelta klikkaamalla nuolta.


Kati haluaa olla tavallisen arjen edustaja eduskunnassa ja ajaa tavallisten ihmisen asioita valtakunnan tasolla.
-Olen äiti, puoliso, asiantuntija, luottamushenkilö ja ay-aktiivi. Olen nainen, jolla on kokemusta, näkemystä ja osaamista. Olen tavallisen ihmisen asialla, Kati korostaa.
Kati on 35-vuotias viisilapsisen uusperheen äiti Kemistä.
- Yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua pienestä asti ja haluan olla mukana parantamassa tavallisten ihmisten arkea eduskunnassa. Inhimillinen päätöksenteko ohjaa toimintaani, hän kertoo.


Katin vaalitunnuksena on "Sinä merkitset - Olet tärkeä! Äänesi puolesta Kati Tervo."

Tule tapaamaan Katia ja hänen tukijoitaan tänään klo 15-18 Kemin Prisman edustalle Karjalahdelle.

Facebookista Katin kampanjasivut löytyvät osoitteesta: https://www.facebook.com/katitervo.fi/



Kati Tervo avaa vaalikampanjansa


Lapin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Kati Tervo avaa vaalikampanjansa perjantaina 25.1.2019 klo 15-18 Kemin Prisman edustalla.

Kati Tervo on 35-vuotias viisilapsisen uusperheen äiti Kemistä.

- Yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua pienestä asti ja haluan olla mukana parantamassa tavallisten ihmisten arkea eduskunnassa. Inhimillinen päätöksenteko ohjaa toimintaani, Tervo kertoo.

Tervo on koulutukseltaan tradenomi ja hän opiskelee parasta aikaa työn ohessa ylempää AMK-tutkintoa Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden johtamisen koulutusohjelmassa. Hän työskentelee hankinta-asiantuntijana Kemin kaupungilla.

- Minulla laaja kokemus ay- ja järjestötyöstä. Olen toiminut useissa eri luottamustoimissa. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja ja kuulun Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) edustajistoon. Olen myös varapuheenjohtajana Lapin liiton maakunnan yhteistyöryhmässä (MYR).

Tervon vaaliteemoja ovat perheet, koulutus, työ ja toimeentulo sekä aluepolitiikka.

- Lappilaisena haluan tuoda erityisesti Lapin asioita esiin ja vaikuttaa siten maakunnan elinvoimaisuuden vahvistamiseen, Kati Tervo kertoo.


Kati Tervon kampanjanslogan on Sinä merkitset - Olet tärkeä. Hänen tavoitteenaan on saada riittävä äänimäärä läpimenoon eduskuntaan lappilaisena kansanedustajana. Kampanjansa aikana Tervo kiertää Lapin maakuntaa mm. matkailuautolla. Kati Tervon kampanjaa voi seurata nettisivuilta www.katitervo.fi.

Sari Moisanen eduskuntavaalien kolmas kemiläisehdokas

Vasemmistoliiton kemiläisehdokkaat kevään eduskuntavaaleissa ovat Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo.

Vasemmistoliiton Lapin ehdokaslistalle nousivat myös Lalli Mustakallio Torniosta ja Reijo Kontinen Kolarista. Listalla on nyt täydet 14 nimeä.

21.1.2019
Vasemmistoliiton Lapin piirin piirihallitus nimesi lauantaina loput ehdokkaat kansanedustajavaaleihin Rovaniemellä lauantaina. Ehdokkaiksi asetettiin Sari Moisanen Kemistä, Lalli Mustakallio (29) Torniosta ja Reijo Kontinen (61) Kolarista.

Hanketyöntekijä Sari Moisanen (39) asettui ehdolle kolmatta kertaa Lapista. Edellisissä eduskuntavaaleissa Moisanen keräsi komeat 4 179 ääntä ja hänet valittiin varakansanedustajaksi.

– On ilo olla jälleen mukana nostamassa keskustelun keskiöön lappilaisia koskevia asiakysymyksiä, kuten kuinka turvata harvaan asutun maakunnan palvelut ja työpaikat, millaisia ovat lappilaiset ilmastoteot ja miten työelämän pelisäännöt määritetään, Moisanen toteaa sanomalehti Kansan Tahdon haastattelussa.

– Tässä huikeassa ehdokasjoukossa on lappilaisen arjen asiantuntijoita tukkikämpiltä yliopiston käytäville, teollisuuskaupunkien sykkeestä poroaidoille.  Oma kampanjani tulee rakentumaan Lapin veto- ja pitovoimatekijöiden esillä pitämiseen, työelämäkysymyksiin sekä aluetalouden ja teollisuuden toimintaedellytyksien turvaamiseen, Moisanen jatkaa.

 

Lalli Mustakallio on tullut suurelle yleisölle tutuksi rap-artisti Talonpoika Lallina ja kertoo haluavansa herätellä nuoria ihmisiä vaaliuurnille tarjoamalla näille vaihtoehdon politiikan ulkopuolelta.

Reijo Kontinen on ammatiltaan metsuri ja on ollut aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa ja ammattiyhdistysliikkeen luottamustehtävissä jo vuosikymmenien ajan. Tällä hetkellä Kontinen toimii Teollisuusliiton hallituksen jäsenenä.

Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaat huhtikuun vaaleissa ovat luokanopettaja Anni Ahlakorpi, 32, Utsjoki, aluetoimitsija Jarmo Alatarvas, 59, Rovaniemi, nuoriso-ohjaaja Mari Ikonen, 26, Rovaniemi, metsuri Reijo Kontinen, 61, Kolari, hanketyöntekijä Sari Moisanen, 39, Kemi, yrittäjä Albana Mustafi, 34, Kemi, muusikko ja viemärisukittaja Lalli Mustakallio, 29, Tornio, kansanedustaja Markus Mustajärvi, 55, Savukoski, poromies Aki Nevalainen, 59, Kittilä, sosiaalityöntekijä Tiina Outila, 33, Rovaniemi, opiskelija Henri Ramberg, 31, Rovaniemi, eläkeläinen Olavi Stoor, 71, Tornio, professori Vesa Puuronen, 61, Rovaniemi sekä hankinta-asiantuntija Kati Tervo, 35, Kemi.

Kemiläinen Sari Ekorre-Nummikari työskentelee Vasemmistoliiton Lapin piirin vaalityöntekijänä.

Vasemmistoliitolle vaalityöntekijöitä Lappiin

Juhani Hiltunen hoitaa järjestö ja vaalityöntekijän pestiä Kemissä.

Sari Ekorre-Nummikari aloitti vaalityöt Lapin Vasemmistoliiton ja Juhani Hiltunen Kemin Vasemmistoliiton toimistolla.

8.1.2019
Kemiläinen Sari Ekorre-Nummikari on aloittanut työskentelyn Vasemmistoliiton Lapin piirin vaalityöntekijänä. Hänen asemapaikkansa on Rovaniemellä. Koulutukseltaan hän on julkishallinnon tradenomi ja kätilö. Järjestötehtävissä hän on aiemmin työskennellyt Kemin KSL:n ja Kemin Vasemmistoliiton palveluksessa.

Muun muassa junioripesäpallon valmennusta ja hyväntekeväisyyttä harrastava Ekorre-Nummikari oli vuoden 2015 eduskuntavaaleissa itse ehdokkaana ja on hyvin jyvällä siitä millaista tukea ehdokkaat tarvitsevat.

Ekorre-Nummikari on myös toisen kauden kaupunginvaltuutettu Kemissä, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen sekä Lapin Liiton valtuuston jäsen.

Kemissä järjestö- ja vaalityöntekijänä on aloittanut Juhani Hiltunen, 59. Hän on kokenut järjestökonkari, jonka järjestötoiminta on alkanut jo 1970-luvulla. Hän on ammatiltaan toimittaja ja toiminut myös tiedottajana eri organisaatioissa. Hän on työskennellyt järjestötehtävissä aiemmin muun muassa Suomen Demokraattisen Nuorisoliiton, Suomen Festivaaliyhdistyksen ja Kemin KSL:n palveluksessa.

Hiltunen on ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu Keminmaassa, kunnan sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja, sekä Lapin Liiton valtuuston jäsen.

Vasemmistoliitto tavoittelee kevään eduskuntavaaleissa Lapista kahta kansanedustajan paikkaa nykyisen yhden sijasta.