Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokous Kemissä

25.8.2019
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää kesäkokouksensa tänä vuonna Kemissä ti-ke 27.-28.8. Kokouspaikkana on ympärivuotinen Lumilinna.

Kemiin saapuu 14 Vasemmistoliiton kansanedustajaa, mukaan lukien puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. Luonnollisesti mukana on myös Vasemmistoliiton lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi. Kokouksesta jää pois kaksi kansanedustajaa muiden työvelvoitteiden vuoksi.

Lisäksi noin 40 hengen kokousseurueeseen lukeutuvat europarlamentaarikko Silvia Modig, sekä eduskuntaryhmän kanslian ja puoluetoimiston väkeä puoluesihteeri Joonas Leppäsen johdolla.

Kokouksessaan kansanedustajat käyvät läpi hallitustyön alkutaivalta sekä tulevan syksyn ja talven haasteita sekä ajankohtaisia asioita hallitus- ja eduskuntatyöhön liittyen.

 

Ensimmäisen kokouspäivän tiistain 27.8. ohjelmassa on myös kolme yleisötilaisuutta, joista ensimmäinen pidetään sisäsatamassa Satamakaffila Nuotan edustalla klo 12-15, jossa ministerit ja kansanedustajat ovat tentattavana klo 13-14. Lisäksi yleisölle tarjotaan hernesoppaa sekä pannarikahvit.

Kello 17.30 alkaen Kemin kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa pidetään keskustelutilaisuus otsikolla "Vasemmisto hallituksessa - mikä muuttuu?". Paikalla ovat ainakin molemmat ministerit ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Samaan aikaan osa kansanedustajista jalkautuu kohdevierailuille. Edustajat vierailevat tutustumassa Isohaaran kalaportaisiin ja arvokalan nousuedellytyksiin, Toivola-Luotola Setlementin toimintaan sekä Kemin jalokivigalleriaan ja Sarjakuvakeskukseen.

Illan ohjelmassa vapaamuotoinen illanvietto ravintola Ankkurissa, jossa soittaa Arwid W. & Arabian Kuu -yhtye. Myös Ankkurin tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.


Keskiviikkona iltapäivällä kokouksen päätteeksi kansanedustajat jatkavat kohdevierailuja. Tutustumiskohteina ovat Metsä-Groupin biotuotetehdashanke, Stora Enso, Outokummun Kemin kromikaivos, koulutuskuntayhtymä Lappia, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri sekä Kemin Matkailu Oy.

Kokouksen paikallisista järjestelyistä vastaa Kemin Vasemmistoliitto ry.

Kemin veritorstaista 70 vuotta

Muistotilaisuus tapahtumapaikalla Lautiosaaressa 18.8.2019

10.8.2019
Kemin veritorstaina tunnetusta tapahtumasta tulee sunnuntaina 18.8.2019 kuluneeksi 70 vuotta, jolloin tapahtumapaikalla Lautiosaaressa patosillan vieressä pidetään muistotilaisuus klo 14 alkaen.

Tilaisuudessa puhuu kemiläinen Reijo Viitala, jonka vanhemmat olivat paikan päällä tapahtumassa. Tilaisuudessa Viitala ja muusikko Hannu Kakko esittävät lisäksi yhden tapahtumasta tehdyn laulun.

Päivän tilaisuudet alkavat jo klo 12.00-12.30 kunniakäynnillä veritorstain uhrien haudoilla vapaa-ajattelijoiden hautausmaalla Ristikankaalla. Haudoille asetetaan kukkalaite ja puheen pitää Kemin Työväenyhdistys ry:n puheenjohtaja Veikko Kumpumäki.

Tilaisuuksiin järjestetään linja-autokuljetus Kemin Liikenne Oy:n bussilla, joka kulkee reittiä Rytikarin työväentalo klo 11.00, - Nälli klo 11.10 - FC-talo (Kimaran pysäkki), Syväkangas klo 11.20, - Toivolan pysäkki, Syväkangas klo 11.30, - Tampereen Säästötex klo 11.35 - Linja-autoasema (Sauvotalon puoli) klo 11.40 -  Karihaaran K-market klo 11.50 - Ristikankaan hautausmaa klo 12.00 - kunniakäynnin jälkeen Lautiosaari patosilta, (tapahtumapaikka). Paluu tapahtuman jälkeen samaa reittiä.

Paikalle voi luonnollisesti tulla myös omin kyydein. Tapahtumapaikalle pystytetään huonon sään varalle telttakatos. Tilaisuudessa on pullakahvitarjoilu.
Tapahtumiin on kaikilla kiinnostuneilla vapaa pääsy.


Kemin veritorstain tapahtumien taustalla oli työläisten palkkojen alennuksista alkunsa saanut lakko. Lakkolaiset olivat 18.8.1949 matkalla Kemijoen uittotyömaalle rikkureita moittimaan. Lautiosaaressa työläisiä odottivat aseistetut poliisit, jotka pysäyttivät mielenosoituskulkueen. Syntyneessä kahakassa Felix Pietilä kuoli poliisin ampumaan luotiin ja laukauksia säikähtänyt Anni Kontiokangas ruhjoutui kuorma-auton alle.

Tapahtumien jälkeen 22.8.1949 Suomen hallitus määräsi Kemin tuotantolaitoksissa noudatettaviksi ennen lakkoa voimassa olleet palkat. Kuitenkin 127 työläistä joutui syytteeseen kapinasta ja heistä 63 tuomittiin kuritushuonerangaistuksiin. Myöhemmin kaikki tuomitut armahdettiin erillislailla.


Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä Kemiin elokuun lopulla

Vasemmistoliiton kesäkokoukseen Kemiin saapuvat kaikki puolueen kansanedustajat, myös tuoreet ministerit Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen sekä tuleva ministeri Hanna Sarkkinen.

18.6.2016
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää kesäkokouksensa tänä vuonna Kemissä. Kokous pidetään ti–ke 27.–28.8.2019. Kaupunkiin saapuu kokousta pitämään koko vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, mukaan lukien vastavalitut ministerit Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen.

Kokoukseen osallistuu myös eduskuntaryhmän kanslian ja puoluetoimiston väkeä. Kesäkokouksen ohjelmaa rakennetaan parhaillaan ja sen sisällöstä, kuten mahdollisista yleisötapahtumista, tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Albana Mustafia esitetään vuoden 2019 pakolaisnaiseksi

 

Kolme yksityishenkilöä teki ehdokkuudesta esityksen Suomen Pakolaisavulle.


22.3.2019
Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Albana Mustafia Kemistä esitetään vuoden 2019 pakolaisnaiseksi. Mustafi tuli Suomeen Ruotsin kautta perheensä kanssa Kosovosta vuonna 1992 kiintiöpakolaisena. Tullessaan Suomeen hän oli 8-vuotias. Mustafi kuuluu taustaltaan Kosovon albanialaisvähemmistöön.

34-vuotias Mustafi on käynyt Suomessa peruskoulun ja lukion sekä suorittanut samanaikaisesti kaksi tutkintoa ammattiopisto Lappiassa valmistuen sekä parturi-kampaajaksi että kosmetologiksi. Nykyään hän opiskelee Lapin yliopiston avoimissa yliopisto-opinnoissa hallintotieteitä.

Albana Mustafi jäänyt Lappiin ja perustanut tänne oman perheensä Kosovosta muuttaneen Edin Mustafin kanssa. Heillä on kolme lasta, joista 11-vuotias tytär Ambera on vanhin. Nuorimmainen poika Erdi on vasta 6-vuotias esikoululainen. Keskimmäinen poika Benjamin on 9-vuotias. Albanan koko lapsuuden perhe, vanhemmat ja kolme sisarusta perheineen asuvat edelleen Kemissä ja suuri osa heistä työskentelee pizzeriayrittäjinä. Koko perhe on pidettyä ja yritteliästä väkeä.
- Pitkästä välimatkasta huolimatta he ovat säilyttäneet läheiset suhteet entiseen kotimaahansa Kosovoon vieraillen siellä vuosittain. Suomessa syntynyt sukupolvi on kaksikielinen. Arvostamme sitä, että perhe asettui Kemiin, vaikka suurin osa heidän kohtalotovereistaan muutti melko nopeasti Etelä-Suomeen. He eivät pelänneet pohjoisia olosuhteita, esityksen takana olevat Sisko Korrensalo, Leena Leväsvirta ja Riitta Luosujärvi perustelevat. He tekivät esityksen Albana Mustafin ehdolle asettamisesta yksityishenkilöinä.

KM ja kätilö Sisko Korrensalo on Kemin ensimmäinen pakolaistyöntekijä ja entinen ammattiopisto Lappian opettaja. YT Leena Leväsvirta on entinen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajana tunnetuksi tullut KM, YTM Riitta Luosujärvi on nykyisin Karviaisen Työikäisten palvelulinjan johtaja sekä Kemin Aikamme Naiset ry:n puheenjohtaja. 

Monitoiminainen 

Suosittelijat muistuttavat, että Albana Mustafi on varsinainen monitoiminainen.
- Valmistumisestaan alkaen hän on työskennellyt itsenäisenä kauneusalan yrittäjänä. Työssään Albana on saavuttanut asiakkaiden luottamuksen ammattitaidollaan ja erittäin hyvällä asiakaspalvelullaan. Hän ohjaa myös ammattiopiston opiskelijoita työssäoppimisen jaksoilla yrityksessään.
- Perheen ja työn lisäksi hän on pitkään toiminut pidettynä Kemin Naisvoimistelijoiden ryhmäliikunnan ohjaajana ja on nykyään myös heidän johtokuntansa jäsen. Albana on harrastanut erilaista liikuntaa ja urheilua kilpatasolle saakka lapsuudessaan ja nuoruudessaan.
- Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen Albana Mustafi lähti voimakkaammin mukaan asettumalla ehdokkaaksi Kemissä vuoden 2017 kuntavaaleissa. Lukuisat pyynnöt tukivat häntä ottamaan tämän askeleen. Hän tuli valituksi ensimmäisellä yrityksellä ja runsaalla äänimäärällä Vasemmistoliiton valtuutetuksi. Albana Mustafi on ensimmäinen maahanmuuttajataustainen valtuutettu Kemissä. Valtuutetun tehtävän lisäksi hän on kunnanhallituksen varajäsen, koulutuslautakunnan jäsen ja kaupungin omistaman kiinteistöyhtiö Itätuulen hallituksen jäsen. Kyse on valtuuston suurimmasta ryhmästä, jossa puolet valtuutetuista ovat naisia. Valinnat kertovat siten luottamuksesta, jonka Albana Mustafi on saavuttanut aktiivisella ja yhteistyöhakuisella toiminnallaan. Hän on luotettava, ystävällinen, toisia kunnioittava ja ratkaisukeskeinen toiminnassaan. Tällä hetkellä Albana Mustafi on Lapin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaana. Tässäkin tehtävässä hän on uranuurtaja maahanmuuttajana, suosittelijat painottavat.

 

Solidaarisuus- ja auttamistyötä

Esitystä perustellaan mhyös sillä, että työn, perheen, kunnallisten luottamustoimien ja liikunnan ohjaamisen lisäksi Albana Mustafi on aktiivinen toimija ja johtokunnan jäsen kansainvälistä solidaarisuustyötä ja kotimaista auttamistyötä tekevässä Kemin Aikamme Naiset ry:ssä.
- Hän osallistuu kaikkeen yhdistyksen järjestämään toimintaan suunnittelusta toteuttamiseen. Erityisen lähellä hänen sydäntään on lasten ja naisten aseman parantamiseksi tehtävä työ ja työ rauhan edistämiseksi. Albana Mustafi toimii myös aktiivisena vapaaehtoisena EHYT ry:ssä (Mielenterveys ja ehkäisevä päihdetyö).
- Albana Mustafi on esimerkillään ja toiminnallaan innostanut nuoria ja maahanmuuttajia osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan. Hän on käynyt kertomassa omasta pakolaistaustastaan ja omasta tiestään suomalaisen yhteiskunnan aktiiviseksi jäseneksi erilaisissa tilaisuuksissa ja kouluissa. Nyt eduskuntavaaliehdokkaana hänen pääteemansa on eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen. Hän toimii loistavana esimerkkinä rasismin vastaisessa työssä. Maahanmuuttajien kotouttamiseen panostaminen on myös hänen vaaliteemansa.

Malliesimerkki pakolaistaustaisesta naisesta


Esityksen takana olevien naisten mukaan Albana Mustafi on malliesimerkki pakolaistaustaisesta naisesta, joka toimii aktiivisesti yhteisönsä eteen, haluaa ottaa vastuuta yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja haluaa edistää tasa-arvoa ja hyvinvointia myös maailmanlaajuisesti.
- Albana ei ole unohtanut juuriaan eikä kätke taustaansa toiminnassaan. Albana on aktiivinen ja rohkea musliminainen, joka ei pelkää puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Hän olisi loistava valinta vuoden 2019 pakolaisnaiseksi.

Vuoden pakolaisen valitsee Suomen Pakolaisapu, joka on vuodesta 1998 lähtien myöntänyt Vuoden pakolaisnainen -kannustuspalkinnon Suomessa asuvalle pakolaistaustaiselle naiselle. Vuoden pakolaismies on palkittu vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2018 palkinnot saivat Sirwa Farik ja Ahmad Hosseini. Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään vuonna 2019 jälleen sekä naiselle että miehelle.
Vuoden pakolaisen palkinnon tarkoituksena on tukea pakolaisia omien tavoitteidensa ja unelmiensa toteuttamisessa uudessa kotimaassa sekä tarjota kannustava esimerkki muille pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.
Palkinnon myöntämiskriteerinä on ehdokkaan aktiivinen ja myönteinen toiminta arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa.

Merja Kyllönen tukee Kati Tervoa kansanedustajaksi


21.3.2019
Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen tukee Kati Tervon valintaa kansanedustajaksi. Kyllösen mukaan Kati on sitkeä sisupussi, joka tarttuu toimeen tarmokkaasti tehden.

- Hän ei lannistu, ei kangistu, pystyy ja kykenee toimimaan jokaisen lappilaisen edusnaisena arjessa ja juhlassa, Kyllönen arvioi.
- Älä jää nukkuvien puolueeseen, vaan äänestä, Kyllönen päättää tukiviestinsä.

Kati Tervo on Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana Lapin vaalipiirissä. Hänen äänestysnumeronsa on 62. Hänen vaalitunnuksenaan on ”Olet tärkeä – Sinä merkitset.

Kemin Vasemmistoliiton nettisivuilla jo yli 60 000 vierailua

18.2.2019

Kemin Vasemmistoliiton nettisivuilla käy kuhina. Sivuilla on vierailtu jo yli 60 000 kertaa. Tämä kertoo kiinnostuksesta Kemin Vasemmistoliittoa ja sen eduskuntavaaliehdokaskolmikkoa kohtaan.

Sivuilta löytyy muun muassa uutisosio, ehdokasesittelyt, valokuvaakoosteita tapahtumista ja lähes päivittäin päivitettävä tapahtumakalenteri. Sivuilla on myös ehdokkaiden kannanottoja, kansanedustajaehdokas Kati Tervon blogi ja siellä kerrotaan muun muassa mistä on kyse kansanedustajaehdokas Albana Mustafin porraskampanjassa.

Nettisivut löytyvät osoitteesta www.keminvasemmistoliitto.fi

 

Sari Moisasen tukiryhmä aloitti työnsä


12.2.2019
Kansanedustajaehdokas Sari Moisasen (vas.) vaalityön tukiryhmä aloitti työskentelynsä maanantaina 11. helmikuuta. Kolmatta kertaa kansanedustajaehdokkaana olevan Moisasen tukiryhmää vetää Kemin kaupunginvaltuutettu ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Henttinen.

Sarin tukiryhmä on avoin kaikille, jotka haluavat olla mukana hänen kampanjassaan ja mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Perttiin (p. 040 - 7006052) tai sähköpostitse pertti.henttinen@gmail.com tai suoraan Sariin (p. 040- 8209584) tai sähköpostitse sari.moisanen@kemi.fi

Tukiryhmän ensimmäisessa kokoontumisessa käsiteltiin muun muassa kampanjan teemoja, budjettia, vaalimateriaaleja, vaalimainontaa somesta ja printtilehdistä televisiomainoksiin, tutkailtiin kampanjakalenteria ja monia muita käytännön asioita.

Seuraavan kerran Sari Moisasen tukiryhmä kokoontuu 14.3. klo 17 Kemin Vasemmistoliiton toimistolla.

Kemin Vasemmistoliiton ehdokkaat esillä Lapin Kansassa ja Lounais-Lapissa

Kemin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo. Kuva: Saara Karttunen.

6.2.2019
Kemin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo esiteltiin näyttävästi koko sivun jutussa Lounais-Lapin keskiviikkona 6.2.2019 ilmestyneessä numerossa.

Juttu on luettavissa myös Lapin Kansan kaupallisen yhteistyön nettisivuilta. Lapin Kansan jutun löydät täältä: https://www.lapinkansa.fi/kaupallinen-yhteistyo/kemin-vasemmistoliiton-ehdokkaat-esittelyssa-3410355/

Kati Tervon tukiryhmällä tekemisen meininki

 

Kemiläisehdokkaan esittelyvideon on nähnyt jo runsaat 5 000 silmäparia.

31.1.2019
Kansanedustajaehdokas Kati Tervon tukiryhmä päivitti keskiviikon kokouksessaan pikkuhiljaa täyttyvää vaalikalenteria. Tapahtumia tulee olemaan paljon ja lujille joutuvat niin ehdokas kuin tukijatkin. Kokoontumista leimasi silti rento meininki ja jatkuvat naurunpyrskähdykset.

Tulevien tapahtumien lisäksi palaverissa käytiin läpi ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä, joista päällimmäiseksi nousi huoli vanhustenhoivasta.

Tulevana viikonloppuna Kati Tervo tukijoineen suuntaa Tunturi-Lappiin maakuntakierrokselle. Perjantaina 1.2. Kati on tavattavissa Enontekiöllä Hotelli Jussan Tuvalla klo 10-12, K-Market Muoniontorilla Muoniossa klo 14-16 ja Pub 65:ssä Kolarissa klo 18-19.

Lauantaina 2. helmikuuta Kati jatkaa kierrostaan S-Market Pelloon klo 10-12 ja S-Market Ylitornioon klo 14-16. Suunnitteilla on kierroksia myös muualle Lappiin ja tietysti ehdokas tulee näkymään runsaasti myös kotitanhuvillaan Kemissä ja lähiympäristössä.

Kokoontumisessa ihasteltiin Katin jo valmiita vaalimateriaaleja postikorteista ja kirjanmerkeistä esitteisiin, mukeihin, kyniin, roll-upiin ja banderolliin. Ja lisää on luvassa myöhemmin, kunhan ehdokkaat saavat numerot 14. maaliskuuta.

Kati Tervon esittelyvideo on lähtenyt suorastaan lentoon sosiaalisessa mediassa. Pelkästään Facebookissa sen on nähnyt jo yli 5 000 silmäparia.

Katin ja muiden kemiläisehdokkaiden kulkua kohti eduskuntaa voi seurata Kemin Vasemmistoliiton tapahtumakalenterista, joka löytyy täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/433147144

Seuraavan kerran Kati Tervon tukiryhmä kokoontuu Kemin Vasemmistoliiton toimistolla (Nahkurinkatu 5) tiistaina 12. helmikuuta klo 18. Tervetuloa mukaan!

MTV3:n Petri Pitkänen valotti Albana Mustafin tukiryhmälle tv-mainostamiseen liittyviä asioita tiistaina.

Albana Mustafin vaalityö kelpo vauhdissa

Tiistain kokoontumisessa oli mukana peräti 16 vapaaehtoista vaalityöntekijää.

30.1.2019
Albanan Mustafin vaalityö on hyvässä vauhdissa. Kemiläisehdokkaan tukiryhmän tiistain kokoontumisessa oli paikalla peräti 16 henkilöä, vaikka työvuorojen ja muiden päällekkäisyyksien vuoksi kaikki eivät päässeet paikalle. Erittäin hyvähenkisessä palaverissa vaalikampanjaa vietiin aimo askeleen eteenpäin.

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa vaalimateriaaleja – joista valtaosa on jo tilattu, tulevia tilaisuuksia, mainos- ja talousasioita ja tietysti asiakysymyksiä. Tilaisuuksia lyötiin lukkoon aimo läjä, ja lisää on työn alla. Varmistuneet tilaisuudet ajankohtineen ja paikkoineen löytyvät kaikki täältä: http://www.keminvasemmistoliitto.fi/433147144

Albanan tukijat ovat aktiivisesti kampanjansa mukana – kuten pitääkin. Hänelle järjestetään muun muassa Sohvapäivä -nimisiä tapahtumia tukiryhmäläisten kotona. Tilaisuuksien isäntä ja emäntä päättävät illan teeman, josta Albana ja muut läsnäolijat keskustelevat. Tilaisuudet ovat luonnollisesti kaikille avoimia.

Albanaa pääsee jututtamaan myös Pizza-päivillä hänen sukulaistensa Pizzeria Captainissa Kemin Keskuspuistokadulla ainakin kolmena päivänä ennen vaaleja. Lisätietoja Pizzapäivien sisällöstä tulee tuonnempana.

Albanalle on tulossa myös yhteisiä tilaisuuksia kansanedustaja Markus Mustajärven ja tietysti muiden Vasemmistoliiton Lapin alueen kansanedustajaehdokkaiden kanssa ainakin Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Albanan vaalistartti tapahtuu perjantaina 8. helmikuuta Kemin kävelykadulla hänen liikkeensä edustalla klo 16-18 . Luonnollisesti Albana on mukana myös torstaina 14. helmikuuta Kemin Täiköntorilla pidettävässä Kemin Vasemmistoliiton vaali-avauksessa klo 16-18.

Albanan tukiryhmän seuraava kokoontumineen on keskiviikkona 13.2.  Kemin Vasemmistoliiton toimistolla, Nahkurinkatu 5, klo 18.-20. Kokous on avoin kaikille Albanan vaalityöhön osallistumisesta kiinnostuneille.

Vaalityöryhmät koolla tällä viikolla

Kemin Vasemmistoliiton ehdokaskolmikko Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo.

29.1.2019
Kemin Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaiden Albana Mustafin ja Kati Tervon vaalityön tukiryhmät kokoontuvat tällä viikolla. Albanan tukiryhmä on koolla tiistaina 29.1 klo 17 alkaen ja Katin tukiryhmä keskiviikkona 30.1. klo 18 alkaen.

Molemmat tukiryhmät ovat avoimia kaikille ehdokkaiden tukemisesta ja vaalityön tekemisistä kiinnostuneille. Molemmat kokoontumiset pidetään Kemin Vasemmistoliiton toimistolla osoitteessa Nahkurinkatu 5.

Kolmannen kemiläisehdokkaan Sari Moisasen tukiryhmän kokoaminen on vielä työn alla.

Kuva 18.8.1949 Lautiosaaressa tapahtuneesta työläisten ja poliisien yhteenotosta, joka on saanut nimekseen Kemin veritorstain. Palkkojen alennuksesta alkunsa saanut tapahtumaketju, johti yhteenottoon, jossa kuolivat Anni Kontiokangas ja Felix Pietilä.

Oikeus konepistoolin piipussa -musiikkinäytelmä Kemissä lauantaina

Näytelmä liittyy osin Kemin vuoden 1949 veritorstain tapahtumiin.


28.1.2019
Kemissä ja Torniossa esitetään helmikuun alussa musiikkinäytelmä Oikeus konepistoolin piipussa, joka kertoo rakkaudesta ja työväen lakkotaistelusta Kemissä vuonna 1949. Kemissä lauantaina 2.2 klo 18 Sauvosalissa nähdään esityksen kantaesitys.

Esityksen käsikirjoitus, ohjaus ja dramatisointi on Jussi Myllymäen käsialaa ja esityksestä vastaa jyväskyläläinen Ryhmä 49. Näytelmä perustuu Matti Rossin Puulinnun vuolija -runoteokseen ja Kemin veritorstain tapahtumiin elokuussa 1949. Esityksen kesto on noin 75 minuuttia.

Näyttelijät ovat Aapo Salonen, Esa Valkila ja Mette Seppälä ja soittajat ovat Essi Leppänen, Tiina-Kaisa Aro-Heinilä, Eero Virtanen ja Tuomas Parsio. Musiikista osan on säveltänyt 1970-luvulla Kemissä vaikuttanut ja sittemmin komean uran populaari- ja elokuvamusiikin parissa luonut Jari ”Yari” Knuutinen.

Liput maksavat 15 euroa, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 12 euroa. Liput teatteriesitykseen ennakkovarauksena osoitteesta oikeuskone@gmail.com, lunastus viimeistään kello 17.30 lipunmyynnistä. Muutoin liput ovelta normaalisti.

Näytelmän toinen esitys nähdään seuraavana päivänä klo 14 Tornion järjestötalolla.

 

Kati Tervo avasi vaalisivustonsa

Myös Katin esittelyvideo sai lentävän startin satojen katselukertojen myötä.

25.1.2019
Tänään vaalistarttinsa tekevä kansanedustajaehdokas Kati Tervo on avannut vaalisivustonsa, jolta löytyy Kati tarina lapsuudesta kansanedustajaehdokkaaksi, hänen vaaliteemansa, toimintakalenteri, tietoa miten voi osallistua Katin kampanjaan, blogi, mediatiedotteet, yhteystiedot, ansioluettelo, kuva- ja videogalleria sekä esittely myös englanniksi. Sivut löytyvät osoitteesta www.katitervo.fi


Tänään kampanjansa Kemin Prisman edustalla klo 15-18 avaava Kati Tervo julkisti samalla esittelyvideonsa, jota ensimmäisten tuntien aikana katsottiin pelkästään Facebookissa yli 700 kertaa. Katso video tämän jutun yläpuolelta klikkaamalla nuolta.


Kati haluaa olla tavallisen arjen edustaja eduskunnassa ja ajaa tavallisten ihmisen asioita valtakunnan tasolla.
-Olen äiti, puoliso, asiantuntija, luottamushenkilö ja ay-aktiivi. Olen nainen, jolla on kokemusta, näkemystä ja osaamista. Olen tavallisen ihmisen asialla, Kati korostaa.
Kati on 35-vuotias viisilapsisen uusperheen äiti Kemistä.
- Yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua pienestä asti ja haluan olla mukana parantamassa tavallisten ihmisten arkea eduskunnassa. Inhimillinen päätöksenteko ohjaa toimintaani, hän kertoo.


Katin vaalitunnuksena on "Sinä merkitset - Olet tärkeä! Äänesi puolesta Kati Tervo."

Tule tapaamaan Katia ja hänen tukijoitaan tänään klo 15-18 Kemin Prisman edustalle Karjalahdelle.

Facebookista Katin kampanjasivut löytyvät osoitteesta: https://www.facebook.com/katitervo.fi/Kati Tervo avaa vaalikampanjansa


Lapin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Kati Tervo avaa vaalikampanjansa perjantaina 25.1.2019 klo 15-18 Kemin Prisman edustalla.

Kati Tervo on 35-vuotias viisilapsisen uusperheen äiti Kemistä.

- Yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua pienestä asti ja haluan olla mukana parantamassa tavallisten ihmisten arkea eduskunnassa. Inhimillinen päätöksenteko ohjaa toimintaani, Tervo kertoo.

Tervo on koulutukseltaan tradenomi ja hän opiskelee parasta aikaa työn ohessa ylempää AMK-tutkintoa Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden johtamisen koulutusohjelmassa. Hän työskentelee hankinta-asiantuntijana Kemin kaupungilla.

- Minulla laaja kokemus ay- ja järjestötyöstä. Olen toiminut useissa eri luottamustoimissa. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja ja kuulun Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) edustajistoon. Olen myös varapuheenjohtajana Lapin liiton maakunnan yhteistyöryhmässä (MYR).

Tervon vaaliteemoja ovat perheet, koulutus, työ ja toimeentulo sekä aluepolitiikka.

- Lappilaisena haluan tuoda erityisesti Lapin asioita esiin ja vaikuttaa siten maakunnan elinvoimaisuuden vahvistamiseen, Kati Tervo kertoo.


Kati Tervon kampanjanslogan on Sinä merkitset - Olet tärkeä. Hänen tavoitteenaan on saada riittävä äänimäärä läpimenoon eduskuntaan lappilaisena kansanedustajana. Kampanjansa aikana Tervo kiertää Lapin maakuntaa mm. matkailuautolla. Kati Tervon kampanjaa voi seurata nettisivuilta www.katitervo.fi.

Sari Moisanen eduskuntavaalien kolmas kemiläisehdokas

Vasemmistoliiton kemiläisehdokkaat kevään eduskuntavaaleissa ovat Albana Mustafi, Sari Moisanen ja Kati Tervo.

Vasemmistoliiton Lapin ehdokaslistalle nousivat myös Lalli Mustakallio Torniosta ja Reijo Kontinen Kolarista. Listalla on nyt täydet 14 nimeä.

21.1.2019
Vasemmistoliiton Lapin piirin piirihallitus nimesi lauantaina loput ehdokkaat kansanedustajavaaleihin Rovaniemellä lauantaina. Ehdokkaiksi asetettiin Sari Moisanen Kemistä, Lalli Mustakallio (29) Torniosta ja Reijo Kontinen (61) Kolarista.

Hanketyöntekijä Sari Moisanen (39) asettui ehdolle kolmatta kertaa Lapista. Edellisissä eduskuntavaaleissa Moisanen keräsi komeat 4 179 ääntä ja hänet valittiin varakansanedustajaksi.

– On ilo olla jälleen mukana nostamassa keskustelun keskiöön lappilaisia koskevia asiakysymyksiä, kuten kuinka turvata harvaan asutun maakunnan palvelut ja työpaikat, millaisia ovat lappilaiset ilmastoteot ja miten työelämän pelisäännöt määritetään, Moisanen toteaa sanomalehti Kansan Tahdon haastattelussa.

– Tässä huikeassa ehdokasjoukossa on lappilaisen arjen asiantuntijoita tukkikämpiltä yliopiston käytäville, teollisuuskaupunkien sykkeestä poroaidoille.  Oma kampanjani tulee rakentumaan Lapin veto- ja pitovoimatekijöiden esillä pitämiseen, työelämäkysymyksiin sekä aluetalouden ja teollisuuden toimintaedellytyksien turvaamiseen, Moisanen jatkaa.

 

Lalli Mustakallio on tullut suurelle yleisölle tutuksi rap-artisti Talonpoika Lallina ja kertoo haluavansa herätellä nuoria ihmisiä vaaliuurnille tarjoamalla näille vaihtoehdon politiikan ulkopuolelta.

Reijo Kontinen on ammatiltaan metsuri ja on ollut aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa ja ammattiyhdistysliikkeen luottamustehtävissä jo vuosikymmenien ajan. Tällä hetkellä Kontinen toimii Teollisuusliiton hallituksen jäsenenä.

Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaat huhtikuun vaaleissa ovat luokanopettaja Anni Ahlakorpi, 32, Utsjoki, aluetoimitsija Jarmo Alatarvas, 59, Rovaniemi, nuoriso-ohjaaja Mari Ikonen, 26, Rovaniemi, metsuri Reijo Kontinen, 61, Kolari, hanketyöntekijä Sari Moisanen, 39, Kemi, yrittäjä Albana Mustafi, 34, Kemi, muusikko ja viemärisukittaja Lalli Mustakallio, 29, Tornio, kansanedustaja Markus Mustajärvi, 55, Savukoski, poromies Aki Nevalainen, 59, Kittilä, sosiaalityöntekijä Tiina Outila, 33, Rovaniemi, opiskelija Henri Ramberg, 31, Rovaniemi, eläkeläinen Olavi Stoor, 71, Tornio, professori Vesa Puuronen, 61, Rovaniemi sekä hankinta-asiantuntija Kati Tervo, 35, Kemi.

Kemiläinen Sari Ekorre-Nummikari työskentelee Vasemmistoliiton Lapin piirin vaalityöntekijänä.

Vasemmistoliitolle vaalityöntekijöitä Lappiin

Juhani Hiltunen hoitaa järjestö ja vaalityöntekijän pestiä Kemissä.

Sari Ekorre-Nummikari aloitti vaalityöt Lapin Vasemmistoliiton ja Juhani Hiltunen Kemin Vasemmistoliiton toimistolla.

8.1.2019
Kemiläinen Sari Ekorre-Nummikari on aloittanut työskentelyn Vasemmistoliiton Lapin piirin vaalityöntekijänä. Hänen asemapaikkansa on Rovaniemellä. Koulutukseltaan hän on julkishallinnon tradenomi ja kätilö. Järjestötehtävissä hän on aiemmin työskennellyt Kemin KSL:n ja Kemin Vasemmistoliiton palveluksessa.

Muun muassa junioripesäpallon valmennusta ja hyväntekeväisyyttä harrastava Ekorre-Nummikari oli vuoden 2015 eduskuntavaaleissa itse ehdokkaana ja on hyvin jyvällä siitä millaista tukea ehdokkaat tarvitsevat.

Ekorre-Nummikari on myös toisen kauden kaupunginvaltuutettu Kemissä, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen sekä Lapin Liiton valtuuston jäsen.

Kemissä järjestö- ja vaalityöntekijänä on aloittanut Juhani Hiltunen, 59. Hän on kokenut järjestökonkari, jonka järjestötoiminta on alkanut jo 1970-luvulla. Hän on ammatiltaan toimittaja ja toiminut myös tiedottajana eri organisaatioissa. Hän on työskennellyt järjestötehtävissä aiemmin muun muassa Suomen Demokraattisen Nuorisoliiton, Suomen Festivaaliyhdistyksen ja Kemin KSL:n palveluksessa.

Hiltunen on ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu Keminmaassa, kunnan sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja, sekä Lapin Liiton valtuuston jäsen.

Vasemmistoliitto tavoittelee kevään eduskuntavaaleissa Lapista kahta kansanedustajan paikkaa nykyisen yhden sijasta.